Fellowship & International

Fellowship

Elkaar goed leren kennen zodat onderling vertrouwen en vriendschap kan ontstaan èn groeien. Daarvoor zorgt de fellowshipcommissie van onze Rotaryclub.

Activiteiten die deze commissie organiseert zijn heel divers.

Zo maakten we een tocht met een fluisterboot door het Westland, met aansluitend een bezoek aan een tuinder, die tevens kunstenaar is, en, ter afronding, een gezamenlijk diner op basis van heerlijke, biologische producten uit het Westland.

We hadden een fantastisch nieuwjaarsfeest waarbij velen van ons hun favoriete song ten gehore brachten begeleidt door de band van een van onze leden.

We hebben goede herinneringen aan een avond waarop een deel van ons samen naar het WK voetbal keek en een ander deel elders op het terrein een poëzie-avond had, waarbij de favoriete gedichten voorgedragen werden.

We organiseren ‘walking dinners’ bij elkaar thuis, waarbij je slechts één gerecht hoeft te maken, omdat je per avond voor één gang van het diner gasten bij je thuis ontvangt en voor de overige gangen bij een ander aanschuift.

We gaan soms samen op reis. Zo waren we in Istanbul onder leiding van een van onze voormalige leden die daar geboren is en waren we in Krakau, onder leiding van een lid van Poolse afkomst.

Elke vijfde dinsdagavond van de maand wordt er een avond georganiseerd door de fellowship commissie waarop de partners ook welkom zijn. Dan zorgt de commissie voor een attractief programma. De partners zijn niet alleen elke vijfde dinsdag welkom, alle fellowship activiteiten zijn toegankelijk voor de partners van onze clubleden, zodat ook zij in de gelegenheid zijn om onze club goed te leren kennen.

Omdat onze Rotaryclub uit veel verschillende mensen bestaat, mensen met verschillende karakters, van verschillende leeftijden en mensen met uiteenlopende beroepen, zijn deze fellowship activiteiten heel fijn. Ze zorgen ervoor dat je je echt thuis voelt in onze club. Als je lid wordt, mis ze dan niet!

International

De bevordering van een beter begrip, goodwill en vrede tussen de volkeren, ligt ten grondslag aan onze internationale contacten. Toen onze Rotaryclub opgericht werd, in 1967, was contact met Duitsers niet vanzelfsprekend gemakkelijk. De tweede wereldoorlog lag weliswaar al een tijdje achter ons, maar was nog niet vergeten, laat staan verwerkt. De oprichters van Rotaryclub Delft Vrijhof kozen er zodoende voor contact te leggen met een zusterclub uit Duitsland. Dat werd de club Solingen-Klingenpfad. Ook werd contact gezocht met een club in een land van onze voormalige bevrijders, de Engelse club uit Chislehurst, tegenwoordig een wijk in het zuidoosten van Londen.

Sindsdien brengen we over en weer regelmatig bezoeken aan elkaar en steunen we elkaars acties. De commissie International regelt deze, zeer genoeglijke en de kameraadschap bevorderende internationale contacten.