Jeugd

De commissie New Generation organiseert activiteiten die de ‘nieuwe generatie’ ten goede komen. Onder ‘nieuwe generatie’ verstaan we zowel de jeugd als de nieuwkomers in Nederland. Zo begeleiden een aantal leden van onze club statushouders en helpen hen met het integreren in de Nederlandse samenleving. Anderen begeleiden, met hetzelfde doel, IHE studenten, studenten aan het wereldberoemde wateropleidingsinstituut in Delft.

We ondersteunen activiteiten voor kinderen in een achterstandspositie financieel. Zo zorgen we ervoor dat kinderen eenmaal per jaar kunnen genieten van een onbezorgde vakantie op Vlieland, helpen we een kindertheater-project mogelijk maken en steunen we de Delftse kindervakantie projecten. In het recente verleden stonden we, samen met leden van andere Rotaryclubs in Delft, aan de wieg van een project waarbij we kinderen op zondagmiddagen laten kennis maken met allerlei beroepen waarover zij in hun eigen omgeving niet snel iets zullen horen. Daarmee wilden we bereiken dat het toekomstperspectief van de kinderen vergroot en kansrijker werd. Het project is zeer geslaagd en inmiddels door de gemeente overgenomen.